Friday, January 22, 2010

Masih ramai yang tidak tahu ape itu Airsoft game..

Airsoft game
Masih ramai yang tidak tahu ape itu Airsoft game di Malaysia. Permainan ini telah lama bertapak di seluruh negara. Dimana permainan ini adalah seperti permainan paintball. Dengan itu, saya akan terangkan dengan lebih lanjut.

Airsoft adalah satu permainan di mana para peserta menghapuskan penentang-penentang dengan menembak satu sama lain dengan pellet bukan logam bulat yang ditembak dari senjata (Airsoft gun) samaada berkuasa oleh gas, manual spring-load, atau senjata yang berkuasa elektrik (AEG).

Para peserta Airsoft mengelolakan medan-medan pertempuran bagi menyediakan dinding-dinding, kubu pertahanan , parit-parit, bangunan-bangunan, menara , dan lain-lain penambahan bagi menawarkan realisme seakan-akan persekitaran peperangan sebenar.

Permainan-permainan Airsoft amat berbeza dengan gaya dan komposisi bergantung pada lokasi, bajet, dan kuantiti para peserta , senario-senario perperangan , simulasi-simulasi tentera.

Pada masa pertempuran di medan perang itu sering melibatkan penggunaan taktik ketenteraan bagi mencapai objektif-objektif tertentu yang ditetapkan mengikut permainan. Para peserta menggunakan senjata yang berbeza-beza dimana direka menyerupai senjata sebenar, tactical gear, dan aksesori-aksesori yang digunakan oleh tentera moden.

No comments: