Saturday, November 27, 2010

Kenapa mesti salah faham

Mengapa kita sering di salah faham terhadap orang yang sangat kita sayang? Persoalan ini sering timbul di fikiran walaupun kita sudah merasakan kita cukup mengerti mengenai seseorang itu.


Ade jugak dari luahan hati kengkawan dimana kita"lelaki" sewaktu cuba untuk mempertahankan atau memperbetulkan keadaan, kita"lelaki" mesti akan dianggap seperti tidak betul walaupon telah diperjelaskan.... adakah prinsip mereka "perempuan" semua lelaki adalah tidak boleh dipercayai ???

Setiap kali cuba untuk membetulkan keadaan atau cuba untuk menjelaskan sesuatu permasalahan, mereka "perempuan" seperti memutarkan belit kan kenyataan tersebut dan akhirnya terkena kepada kita "lelaki" semula walaupun kita cuba menjelaskannya sebaik mungkin.

Setiap lelaki adalah cuba untuk membuat yang terbaik bagi seseorang perempuan yang disayangi.. jika tidak maka tidak akan lah seseorang lelaki itu cuba untuk menjelaskan sehabis baik terhadap seseorang perempuan tersebut... sehingga lah...seorang lelaki itu berputus asa dengan usaha mereka untuk memperbaiki keadaan dan lalu meredhakan apa yang dibangkan oleh seseorang perempuan.

Kesian gak tengok kengkawan yang ditimpa kejadian seperti ini... kekeadang hanya disebabkan salah faham kecil menyebabkan tidak bertegur sapa. Manakala, pihak perempuan pula apabila di pujuk atau diperjelaskan oleh pihak lelaki seperti di endahkan.... so pity
sedih gler sape yang tersepit dengan masalah ini..


terdapat satu artikel menyatakan..

Dalam hubungan itu, berdasarkan pemerhatian lelaki akan cuba memujuk wanita berkenaan, tetapi apa yang menjadi masalah apabila pada satu peringkat lelaki mulai bosan dengan sikap yang dianggap keterlaluan itu.

Jenuhlah teman lelaki atau suami wanita itu menggunakan pelbagai strategi untuk memujuk hingga menimbulkan kebosanan untuk terus memujuk jika apa juga yang dilakukan tidak diendahkan oleh wanita yang begitu kuat rajuknya itu. Sampai pada satu peringkat, akan kedengaran lelaki yang sudah bosan dengan rajuk wanita dan membiarkan sikapnya.

Malah, dalam kajian yang dilakukan itu ada responden lelaki yang mengatakan wanita sensitif tidak tentu pasal kerana inginkan perhatian sedangkan lelaki banyak perkara penting yang mereka hendak fikir. Ini secara tidak langsung menunjukkan jika pada peringkat itu wanita masih bersikap sebegitu, perhubungan yang dijalin mungkin akan sampai ke tahap noktah.


mungkin ini antara penyebab ada yang lelaki dah malas nak pikir pasal perempuan or couple.. dan mungkin ini penyebab bagi lelaki yang kawin lewat...hehe

bukan saja hati wanita inigin di mengerti tetapi hati lelaki juga ingin di ngerti..

sory to say.. bukan nak babitkan sesiapa cuma untuk lebih mengerti hati masing-masing

p/s: ini hanya luahan hati dan pengalaman saya dari kengkawan...sekiranya terdapat luahan hati atau pendapat dari anda sila comment.


"Muka senyum gembira tapi hati didalam menangis sape tahu"



Thursday, November 25, 2010

Ekspidisi ke Hutan Lipur Soga Perdana PART 2


Ekspidisi ke Hutan Lipur Soga Perdana PART 2

antara telatah-telatah yang sempat di tangkap..heheh

kepenatan tuh....huh



Awas kawasan abe berkeliaran...hehe



tu dia pnye kepenatan...terbungkang...hehe

bersantai merehatkan diri..


Haha... nie geng-geng yang bertapa kat bukit nieh...


Memori bersama....berada di puncak bukit soga

Antara paronama yang sempat ku snap untuk disemadikan sebagai
kenangan dan tatapan dimasa akan datang



Nie pic yang paling best tapi malang skali lagi itu bukan gambar aku, tp gmbar nie ak yg tangkap...
jelez lg.. takpe2. Akan datang gambar aku pulak camnieh...hehe


View dari puncak bukit soga..


Ade lg name aku....hehe

Wednesday, November 24, 2010

BEZA CINTA,SAYANG,MINAT DAN SUKA

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu… 

Tuesday, November 23, 2010

Telefon Bimbit adalah HAZARD


Mungkin anda tak ambil berat pon pasal penggunaan telefon bimbit ketika mengisi minyak di pam minyak, telefon bimbit juga adalah HAZARD ( perkara yang boleh mengundang bahaya )



video

apa yang kita dapt lihat dari video diatas telefon bimbit boleh menjadi sebagai sumber api.

dalam kes ini, seorang pekerja sedang mencuba untuk menggunakan telefon bimbitnya sebagai sumber cahaya untuk menyuluh cahaya ke dalam tangki lori yang gelap tersebut dari atas.


p/s: Jangan menggunakan telefon bimbit semasa mengisi minyak atau pon ketika berada di stesyen pam minyak.

"Think about your safety and other people"



ini pulak video eksperimen dimana dengan menggunakan telefon bimbit boleh menghidupkan api dengan hanya membuat panggilan.


video


Monday, November 22, 2010

tak sanggup untuk ku melepaskan mu...

video

Aku sayang kan kamu dan cintakan mu..
ku tahu kamu cintakan ku...
tetapi mengapa aku rasa susah sgt??
adakah disebabkan kisah lama??

tp ak taknak sakitkan hatinya
dan
taknak hancurkan hatinya

im sorry

bukan berniat untuk perlakukan sebegini
mungkin hatiku masih belum boleh terima walaupon rasa sayang itu telah datang kepada ku
dan kurasakan seperti belum cukup bersedia untuk menjadi lelaki yang dapat betul2 membimbing diri mu.

sy pon taknak lepaskan mu
dan
dilepaskan oleh mu

hati ku sedih....


im sorry if im hurt your heart i didnt mean to break your heart...





Saturday, November 20, 2010

Adakah aku telah terkena penyakit..



aduhai...nampaknye aku macam telah terkena satu wabak penyakit dimana simptom-simptom nye telah dapat ku rasakan, apa yang perlu ku lakukan..

penyakit ini seperti telah menular dalam beberapa hari yang lepas..dimana penyakit ini adalah dengan tanpa ku sedari menular sedikit-demi sedikit ke dada ku.

walaupun ku confuse dengan pilihan hidup ku..tetapi kenapa rasanya kuat sangat seperti ku rasakan aku kalah dengan rasa ini..

what should i do??


Sungguh ku rasakan seperti hidup ku tidak menentu..

setiap hari dan setiap masa memikirkan tentangnya...

owh tidak...

Ku telah di serang penyakit...

Semoga penyakit ini pada masa akan datang tidak akan lebih menyakitkan lagi kesakitan diriku.

Thursday, November 18, 2010

Karena Wanita Ingin Dimengerti


Kita dengarkan dulu lagu nieh, dan cuba hayati sejenak lirik lagu nieh...

video


lekuk indah hadirkan pesona
kemuliaan bagi yang memandang
setiamu simbol keanggunan
khas perawan yang kau miliki

aku lah pengagum ragamu
tak ingin ku menyakitimu
lindungi dari sengat dunia yang mengancam
nodai sucinya lahirmu

reff:
karena wanita ingin di mengerti
lewat tutur lembut dan laku agung
karena wanita ingin di mengerti
manjakan dia dengan kasih sayang

inginku ajak engkau menari
mandi hangat cahaya bulan
sebagai tanda kebahagiaan
bagi semesta cinta kita

kembali ke reff

bintang terang itulah dirimu
janganlah redup dan mati
aku dibelakangmu memeluk
dan menjagamu

***********
To All Boys...

Kerana wanita ingin dimengerti itu lah antara yang wanita mahukan...kita sebagai kaum adam mestilah mengerti isi hati kaum wanita. Dalam satu hadis yang bermaksud

“Peliharalah wanita itu dengan sebaik-baiknya, sebab sesungguhnya wanita dijadikan dari tulang rusuk dan sesungguhnya yang paling bengkok adalah tulang rusuk yang paling atas sekali. Maka jika kamu cuba meluruskannya nescaya ia akan patah. Dan jika kamu biarkan saja maka, ia akan tetap bengkok. Sebab itu, Peliharalah wanita dengan baik”.
(Riwayat Bukhari dan Muslim)

perempuan mahukan lelaki yang memahami hati dan perasaan mereka, janganlah cuba untuk menyakitkan hati mereka ini.

Sebagai lelaki juga hendaklah menjaga hati wanita, dan anda jagalah wanita yang anda miliki sebaik mungkin kerana mungkin wanita itulah anugerah yang terbaik untuk anda. Janganlah anda abaikan mereka ini, kerana wanita hendaklah selalu dibimbing dan selalu dihargai, jangan lah anda ambil sambil lewa dan terlalu percayakan wanita sehinggakan wanita ini terasa terasing cos tidak diambil berat dengan apa yang hendak dia lakukan.

Lelaki mesti faham bahawa:
Perempuan amat mementingkan kasih sayang. Bagi mereka, ia suatu realiti kehidupan yang tiada noktahnya. Perempuan meletakkan kasih sayang sebagai bukti kebahagiaan hidupnya. Perempuan akan menganggap lelaki tidak menyintai mereka jika lelaki tidak memberi tumpuan sepenuhnya. Perempuan menganggap cinta itu sebagai satu tanggungjawab dan berusaha melaksanakannya sebaik mungkin. Mereka menjadi “pengawal” cinta.

Lelaki mesti faham bahawa:
Perempuan adalah ‘perekacipta’ yang suka memperlihatkan keindahan, kemeriahan, merencana, mengeratkan hubungan dan kasih sayang. Ada rasa nikmat dan kepuasan jika ini dapat ditunaikan. Mereka yakin akan potensi diri untuk menjdikan sesuatu lebih baik dan mengharapkan potensi itu sentiasa berkembang mekar.

Lelaki mesti faham bahawa:
Perempuan amat mementingkan masa. Masa bersama pasangan menjadi amat penting bukan kerana ingin mengawal tetapi kerana ingin membantu. Apabila lelaki lupa akan masa dan tarik tertentu yang istemewa, perempuan akan menganggap lelaki tidak peka, tidak prihatin dan tidak mahu menyemarakkan kasih sayang. Setiap hari perempuan mengharapkan lelaki membuktikan kasih sayang kepada mereka.

Lelaki mesti faham bahawa:
Perempuan ingin merasa selamat. Mereka inginkan rasa tenang dan yakin dalam hubungan dengan lelaki. Untuk rasa selamat, perempuan sentiasa mengharapkan kasih dan sayang kepada dirinya semakin bertambah. Rasa tidak selamat akan pulih dengan cepat jika lelaki sentiasa memberi jaminan akan rasa cinta dan keprihatinan. Jika perempuan memperlihatkan sikap dingin atau marah, jangan mudah membuat andaian tentang perasaannya itu. Mungkin dia hanya rasa bimbang.

Lelaki mesti faham bahawa:
Perempuan mahu dirinya dihargai. Mereka mahu membuktikan kemampuan menjadikan lelaki lebih bahagia. Mereka mahu lelaki menunjukkan penghargaan melalui tingkahlaku dan ucapan. Mereka merasa lebih dihargai jika lelaki menunjukan bahawa dirinya adalah keutamaan dan menghargai kebahagiaannya. Lebih bahagia apabila lelaki menunjukkan bahawa diri mereka (perempuan) amat diperlukan. Perempuan akan merasa tidak dihargai jika lelaki tidak meminta bantuannya jika menghadapi masalah.


Aku sebagai lelaki juga akan slalu cuba untuk mengerti dan memahami wanita..

Wednesday, November 17, 2010

Aku marah dan sedih.. ( PART 2 )



Artikel dari sebuah Muka hadapan Keratan Akbar 16 Nov 2010

Baru jer semalam aku post artikel pasal kes pukul wanita... esoknyer dah kuar lagi kes yang melibatkan kes pukul terhadap kaum wanita. Ape nak jadi nieh??

Sadis...sadis...ape nak jadi gan dunia sekarang nieh.

Tertarik gak gan satu post dari satu blog dari seorang minah nie bertajuk " Dalam hati mesti ada taman " dimana tertulis

" Wahai mereka-mereka yang bernama lelaki dalam hati kena ada taman... baru korang tahu si perempuan mahu apa. Biasalah tu, perempuan cepat jatuh hati bukan sebab lelaki yang sangat terer menghayat, tapi sebab pandai buat perempuan rasa terharu.

Kalau dalam hati ada taman....perempuan tak de la cepat terasa hati.. insya-Allah buah hati pengarang jantung tak berubah hati..hehe... jadi tak de la kejadian curang berlaku cam sekarang. Kalau mahu menegur, tergurlah dengan belaian. Bukankah wanita itu dari tulang rusuk kiri lelaki, untuk meluruskannya perlu dengan berhati-hati, kalau tidak patah. Maka parahlah jadinye.

Kalau dalam hati ada taman, baru aman rumahtangga. Nikah dulu baru kahwin.. Romantik tu... "

p/s: kalau tyme couple pon dah wat hal sampai pukul-pukul lupekan jer la hajat tuh nak kawin..dah kawin nanti tak tau la ape yg lebih teruk akan terjadi nanti..



Jangan sampai belakunya lagi kejadian " kaki mu di kepala ku " beware to gurls out there....

Monday, November 15, 2010

Aku marah dan sedih..

sekadar gambar hiasan

Geramm dan sedih dan kumasih geram...

bagi kes lelaki yang pukul perempuan apakah jadahnye pukul kaum hawa yang tidak berdaya untuk melawan.

Apakah disebabkan cemburu sehingga pukul dan terajang. Ku amat tidak puas hati dengan lelaki yang macam

tuh langsung tak ada hati perut ke??

Argghhh damm~ Aku panasss panasss gerammnye...!!!!!

pukul?? erk!!! lepuk2 syg bole la...jgn la pukul sampai berdarah or lebam....dah ditakdirkan kaum adam untuk melindungi kaum hawa......



********

Pada pendapat puyuh

x pyh layan n tinggalkan..
kalo laki kaki pukul ni akan jd habit die smpai bebile pon nasib baik ak bkn jenis yang macam tuh
mase pukul die xkan ingat coz sronok, kemudian ble dah pukul die akan insaf jap mintak ampun n bla,bla,bla,bla..tp jap je kmdian akan wat lg...

*********

Pesanan :

Sayangi lah kaum hawa meskipon mereka agak lemah..

Sebagai lelaki hendaklah cuba berfikir dengan sewarasnya dan jangan bertindak mengikut emosi dan perasaan.

Janganlah bertindak tanpa usul selidik.

Kita sebagai kaum adam telah ditakdirkan untuk melindungi dan membimbing kaum hawa...tapi berpada-padalah sekiranya hendak mengajar pon.

Sunday, November 14, 2010

Revolver on your head..

sekadar gambar hiasan

ingin melupakan kekasih lama... janganlah sampai nak bunuh diri kot. Nak bunuh diri?? Dah bersedia ke nak mati?? dah cukup ke amalan?? ko cukup ke tak cukup bunuh diri tetap masuk neraka jugak...haha.

Entri kali nie ak nak tolong orang tp bukan tipu orang.. sebenarnya tak perlu la sampai nak gila atau pon nak bunuh diri pasal putus cinta nie. Ade yang siap nak tembak kepala sendiri pon ade..hissh isssh hissh, subhanallah ( sory kepada yang terasa...hehe )


ini dia obatnye hanya sepotong ayat sahaja...


"Jika benar kamu sygkan dia..maka lepaskannya..jika dia kembali padamu.

maka dia adalah milikmu..jika tidak..dia bukan milikmu..♥"

"Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untukmendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya..."

‎"Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang.

Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati..." ♥

Saturday, November 13, 2010

OWh..Green Light

Malam tadi ku telefon ibunda ku di kampung halaman, bertanya khabar dan ingin memberi tahu bahawasanya adinda tidak pulang ke kampung untuk raya haji kali ini disebabkan tiada luangan masa untuk balik bercuti disebabkan kerja cuma dapat cuti sehari sahaja untuk hari raya haji tersebut.

Kebetulan pulak, bunda ku berkata beliau telah mendapatkan no telefon bakal tunang ku...hehe rahsia. Katanya lagi "nah nie no telefonnya ********* try-try la call kew msg-msg kew"..hehee.

Daku pon terdiam seketika, omg nak call or msg bakal tunang yang selama ini tidak penah ku bertegur sapa apatah lagi berkata-kata dengan beliau.

Citer pasal bakal tunang ku nieh sudah lama sebenarnya, semenjak raya haritu lagi.. heboh gak la.. sampai kan sedara2 tanya " capik kao da tunang???" omg tergamam gan persoalan tersebut dari sudara ku..

kemudian sambungnye lagi, " tue cincin tunang ker? " damn~ dah la aku baru jer beli cincin nieh sebelum balik raya tersebut dah kena cop cincin tunang...hehe.

Sambung kembali... ibunda ku berkata " ibunda bakal tunang ku itu telah pon bagi green light kepada ku"
omg.. tetibe rase macam terharu jer...hehe. Kemudian ibunda pon berkata lagi " Try-try la" owh damn~
Ku pon berkata.. segan gler dah la tak berkenalan nie nak kacau-kacau by sms pulak ( ini bukan prinsip aku ).

Habis percakapan tersebut ibunda pon meletakkan telefon... tutttt~~

Tetiba aku terfikir sejenak... damn~ nak try mcmner nieh name dak tue pon tak tahu...hehe. Kemudian ku pon sms kepada ibunda untuk bertanyakan nama gerangan bakal tunang ku. Tak lama kemudian ibunda pon telefon semula dan memberitahu " nama gerangan tersebut tuuuutttt bt tuuttttt , cube la try cari "... hehe.

Katanya lagi, " bakal tunang ku tue tahu yg adinda nie masuk PALAPES ".. damn~ haaaa... itu maknanye dye msti tahu and pernah tengok fesbuk ku... Ini bermakna pencarian harus dilakukan di fesbuk " search and add " hehe... =P

Wednesday, November 10, 2010

Renungan mata mu...

Mata mu dan renungan mu

Menawan kalbu ku

Bibir mu dan senyuman mu

Oh jelingan manja mu

Engkau dan aku

Bilakah kan bertemu

Kau menghayalkan aku

Bilakah kan bertemu

Bertemu

* Dipetik dari lagu ~ Bertemu - ACAB

Khas buat someone yang telah datang dalam mimpiku dan membuatkan ku terpegun dengan dirimu...hehe~

Andai dapat.....

Di hari Jadi..

Maka tanggal 10 November 2010 adalah tarikh lahir ku, genap lah umurku selama 22 tahun berpijak di dunia nyata ini. Dan hari ini jugak lah , genapnye sebulan tarik konvo ku pada 10 Oktober yang lepas.

Hari bertuah tersebut, wall Facebuk ku dipenuhi dengan wish-wish dari kengkawan "dengan itu saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada wisher2 diluar sana...hehe".

Hari ini jugak ku diselebratekan oleh biskut & anaty...hehe thanks.. Mule-mula cam pening-pening jer mne la kowang nak bawak ak g nieh katenye nak g makan port yang semalamnye tetapi melencong sane sini kate nak isi minyak la tp punye laaa jauh pusing.

Dalam perjalanan tersebut tetibe di radio kereta berkumandang lagu Bruno Mars bertajuk "Just the way you are" dan sewaktu lagu tersebut dinyanyikan dan diselikan name ku... cam pelik gak apesal la dua eko nieh pelik jer sewaktu itu...tp kelakar gak..ak wat cool jerk n ade part yang ak gelak gak cos da tak tahan nak gelak...hehe

Kemudian sampai di carefore, pelik gak tadi xde pon plan nak g care kate nak amik barang or something, tp tetibe jer cam beli2 barang makanan..ak pon main beli jer la. Especially ak pilih sushi...

Tah mane-mane tah si biskut nie nak bawak aku nieh... and then pergi ke Dataran Pengaram, makan-makan..
Rupa-rupanya deorang nie da plan tuk celebrate birthday ku..huhu

Thanks so much...

Tuesday, November 9, 2010

Rantai Art Festival 2010 "GRAVITY" i want to participate...



Ouh tidak..... Art Festival 2010. Aku nak join.... dah lame tak melibatkan dgn aktiviti2 cam nie,
last join pon tahun bila tah.

Terima kasih kat kawan ku yang bagi tau sal nie dan menjemput untuk ku join dan membakar semangat tuk join event nieh.

Masa dulu pnah join "Reka Cipta Watak" dan layak ke pusingan akhir..malas nak citer banyak tu nanti ak post lain kali.

Tapi kali nie buat Art Work la pulak...tahun ini dengan bertemakan "Gravitti" bertempat di Balai Seni Lukis Negara (BLSN) pada 20 Dec ~26 Dec 2010.

Ape Artwork yang aku nak buat ek..adess~ nak kna perah otak la lepas nieh, untuk menyiapkan beberapa Artwork untuk dipamerkan.

Tunggukan kemunculan Artwork yang terbaru...hehe, insyallah.



Untuk maklumat lanjut klik link nie..... Rantai Art Festival 2010 "GRAVITY"


Sunday, November 7, 2010

Years from now



Pada awal ku dengar lagu nie di stereo ku mula meminati dengan liriknya ( jatuh cinta gan lirik nie ) hehe..

agak lame la jugak untuk ku mendapatkan ape tajuk lagu nie dan siapakah penyanyinye..akhir nya mlm nie jumpa gak lagu nie dan terus cari kat tiubaku. Memang bermakna lirik lagu nie...best.

Kalau anda tidak sedar lagu nie hampir sama dengan lagu Stay dari kumpulan Estrella.

Lagu nie bakal berkumandang jer la kat bilik aku nieh...cos bila aku suka jer sesatu lagu tuh aku akan mula mendengangkannya banyak kali dan liriknya akan ku hayati.

Dari lirik lagu nie jugak membuatkan buah fikiran ku mula berfikir tidak lama jer lagi usia aku meningkat dan apa yang bakal terjadi pada diriku pada tahun-tahun yang akan datang.


ini dia liriknye..


(Intro)
What will I be years from now (emm juruteknik? safety officer? or masuk regular jd askar ? who knows?)
What will I wear how will I look (office attire atau " camouflage suits"?)
I think too much I think too much (mungkin aku yg terlalu banyak berfikir)

(Verse 1)
Sometimes its scary over thinking (risau apabila terlalu banyak sangat fikir nanti serabut.. #_# )
What you have or haven’t done (betul ke, dh cukup dgn ape yg ada?...no?...maybe...no?...maybe)
You think too much you think too much

(Verse 2)
Will the rain smell the same (emm,tak2, pencemaran udara smkin teruk...)
Will our loosing trentrous game
And the star much shine
The color seems so blurry (jerebu...haha..)

(Bridge)
Will l endup all alone (semoga cepat ditemukan jodoh, AMIN!)
Without a shoulder to cry on (who's to be...)

(Chorus)
What will I be years from now (ape lah nasibku nanti !)
I have answered them but none have answered me (semga Tuhan selamatkan segalanya, AMIN!)
And when my time has come
I hope my last seconds in this life will have you (InsyaALLAH...)
Will have you… (persoalannya dapatkah ???? )

(Verse 3)
Will the rain smell the same (bau hujan sume tak sama.... )
Will our loosing trentrous game
And neglect most people views (should listen to the others too...)
Seems so worthy (oho, x patut, x patut...)


Saturday, November 6, 2010

Ekspidisi ke Hutan Lipur Soga Perdana

Antara kisah ekspidisi ini yang diketuai oleh ben iaitu pembawa kereta ke sini ( thanks to ben ) dianggotai oleh aku ( tao ) , biskot n abe...hehe haa...lupe pulak yang tangkap gambar nie din ( thanks cos be a photographer n the cup cake...hehe ).

Agak exited gak la nak memulakkan ekspidisi nie dgn tanpa sebarang persediaan lengkap. Sampai-sampai jer, kami telah kacau beruk-beruk yang berkeliaran ditempat tersebut..hehe

Apabila jejak jer kaki kat anak tangga untuk pendakian ku dah rasakan "mak ai.. beratnye" dah lame tak mendaki mane-mane gunung. Bru nak naik dah rase semasam jerk penatnye, macam dah berlari rasenye. Pancit rasenye,sebab dah lame tak berjoging malahan kuat gak menghisap gula-gula berasap yang membuatkan stamina ku drain cam nieh...hampeh gle.

Macam-macam gelagat ar kteorang mendaki bukit tersebut dan panorama yang agak menarik disitu.

apabila sudah tidak larat lagi mendaki...ini lah bakal terjadi hahahaa...

tarik menarik disitu...hehe



Tolak-menolak...



berposing dengan keindahan alam..






Popular gak name gua...hehe, mak ai..sape lah fathiah tue ek.padahal bru first time naik nieh...hehe



Antara panorama di atas bukit tersebut...melihat matahari yang sedang terbenam



pose paling cun skali...tp sayang gua tak bergambar kat pot nie...wuwu jeleznye tgok gambar nieh

Dalam perjalanan turun, sempat jugak gua minum air dari anak sungai bukit tuh...memang sejuk and fresh, dan jugak membasuh muka..mmg best sejuk.

Di akhir ekspidisi, lepak cool down minum-minum air yang diambil dari anak sungai dan tengok ikan-ikan yang terdapat di kawasan tersebut sambil menunggu kepulangan abe dan biskut menuruni bukit tersebut.

Sebelum pulang kerumah, lepak di kedai kte minum-minum sambil merehatkan diri dan chow~

Thursday, November 4, 2010

Entri yang mengantuk

mata sudah pedih..kepala sudah layan...tak lame tg bakal terlelap lah diriku dibuai mimpi dan masa berlalu dengan begitu cepat akan ada suara yang memanggil "bangun-bangun" haha.
Selamat pagi dunia, selamat bermulalah untuk menyiapkan kerja-kerja menyiapkan safety manual yang sudah tidak lama lg untuk dihantar...

tak lama lagi siap lah exiklopedia, tak tau lah tebal mane manual tuh nanti adesss~

time is running out but still cool "work still in progress"

Wednesday, November 3, 2010

Bila Cinta di dusta

Bila cinta didusta
Hati mula gelisah
Hilang kekasih hati
Hidup jadi merana

* :
Insan yang diidam
Kini dimilik orang
Cinta yang diimpikan
Putus di tengah jalan
Terpaksa mengalah

Mengapa menyinta
Andainya tak setia
Tak usahlah bercinta
Jika hanya berpura
Bila hati dah jemu
Mula berpaling tadah
Tak pernah difikirkan
Orang yang ditinggalkan
Tersiksa sayu pilu

Ooo...oo.. merayu-rayu
Ooo...oo.. ingin kembali
Ooo...oo.. meratap sayu
Tidak mungkin orang simpati
Menoleh pun tak sudi

Andainya ditakdirkan
Cinta mu didustai
Pastinya kau mengerti
Siksanya perpisahan
Hanyalah ditemani sesalan

Kepada Makhluk Pemakan Burger

Espesially kepada yang islam yang suka sangat makan burger.
Aku pon suka gak makan burger...hehe. Tp nasib baik ar bukan brand yg nieh. Meh kte saksikan gambar-gambar dibawah nie.

eeuuu ape nieh??

eh eh cam kenal jer lambang tuh
jenama apa yang tertera kat pembungkus tu ek...hehe.
Nasib baik gua tak pernah beli yang lambang camnih.

Knape ade gambar lembu pendek nie lak kat bungkusan tuh?? Makanan tuk sibab ker?
tp ader tulis sausage fatties ( sosaj sibab kot )



Gambar apa itu.. den den den....haha sibab...


Pertama sekali, baca tengok jenama apa yang tertera kat pembungkus tu

Keduanya, fikir tengok jenama tu terkenal dalam pengeluaran bahan makanan apa.

Ketiganya, tanya diri gambar binatang apa yang terbentang kat pembungkus tu.

Dan keempatnya tanya selera, adakah anda masih berminat dengan makanan dari jenama ini lagi?

Anda bijak, anda boleh fikir