Saturday, November 6, 2010

Ekspidisi ke Hutan Lipur Soga Perdana

Antara kisah ekspidisi ini yang diketuai oleh ben iaitu pembawa kereta ke sini ( thanks to ben ) dianggotai oleh aku ( tao ) , biskot n abe...hehe haa...lupe pulak yang tangkap gambar nie din ( thanks cos be a photographer n the cup cake...hehe ).

Agak exited gak la nak memulakkan ekspidisi nie dgn tanpa sebarang persediaan lengkap. Sampai-sampai jer, kami telah kacau beruk-beruk yang berkeliaran ditempat tersebut..hehe

Apabila jejak jer kaki kat anak tangga untuk pendakian ku dah rasakan "mak ai.. beratnye" dah lame tak mendaki mane-mane gunung. Bru nak naik dah rase semasam jerk penatnye, macam dah berlari rasenye. Pancit rasenye,sebab dah lame tak berjoging malahan kuat gak menghisap gula-gula berasap yang membuatkan stamina ku drain cam nieh...hampeh gle.

Macam-macam gelagat ar kteorang mendaki bukit tersebut dan panorama yang agak menarik disitu.

apabila sudah tidak larat lagi mendaki...ini lah bakal terjadi hahahaa...

tarik menarik disitu...hehe



Tolak-menolak...



berposing dengan keindahan alam..






Popular gak name gua...hehe, mak ai..sape lah fathiah tue ek.padahal bru first time naik nieh...hehe



Antara panorama di atas bukit tersebut...melihat matahari yang sedang terbenam



pose paling cun skali...tp sayang gua tak bergambar kat pot nie...wuwu jeleznye tgok gambar nieh

Dalam perjalanan turun, sempat jugak gua minum air dari anak sungai bukit tuh...memang sejuk and fresh, dan jugak membasuh muka..mmg best sejuk.

Di akhir ekspidisi, lepak cool down minum-minum air yang diambil dari anak sungai dan tengok ikan-ikan yang terdapat di kawasan tersebut sambil menunggu kepulangan abe dan biskut menuruni bukit tersebut.

Sebelum pulang kerumah, lepak di kedai kte minum-minum sambil merehatkan diri dan chow~

1 comment:

Benrauf 2.0 said...

roti canai die mantap jugaklah.