Wednesday, November 17, 2010

Aku marah dan sedih.. ( PART 2 )



Artikel dari sebuah Muka hadapan Keratan Akbar 16 Nov 2010

Baru jer semalam aku post artikel pasal kes pukul wanita... esoknyer dah kuar lagi kes yang melibatkan kes pukul terhadap kaum wanita. Ape nak jadi nieh??

Sadis...sadis...ape nak jadi gan dunia sekarang nieh.

Tertarik gak gan satu post dari satu blog dari seorang minah nie bertajuk " Dalam hati mesti ada taman " dimana tertulis

" Wahai mereka-mereka yang bernama lelaki dalam hati kena ada taman... baru korang tahu si perempuan mahu apa. Biasalah tu, perempuan cepat jatuh hati bukan sebab lelaki yang sangat terer menghayat, tapi sebab pandai buat perempuan rasa terharu.

Kalau dalam hati ada taman....perempuan tak de la cepat terasa hati.. insya-Allah buah hati pengarang jantung tak berubah hati..hehe... jadi tak de la kejadian curang berlaku cam sekarang. Kalau mahu menegur, tergurlah dengan belaian. Bukankah wanita itu dari tulang rusuk kiri lelaki, untuk meluruskannya perlu dengan berhati-hati, kalau tidak patah. Maka parahlah jadinye.

Kalau dalam hati ada taman, baru aman rumahtangga. Nikah dulu baru kahwin.. Romantik tu... "

p/s: kalau tyme couple pon dah wat hal sampai pukul-pukul lupekan jer la hajat tuh nak kawin..dah kawin nanti tak tau la ape yg lebih teruk akan terjadi nanti..



Jangan sampai belakunya lagi kejadian " kaki mu di kepala ku " beware to gurls out there....

2 comments:

idah said...

ada kes tu (masuk metro atau kosmo ntah) bru gf dia pun, bleh dia blasah smpi koma..pergh..

Tao Slayerz said...

yer..tu yg masuk berita, yg tak masuk berita tak tau lg..msti ader gak. Ade kes mber ak same cam nieg tp nasib baik tak kna blasah ampai koma..