Saturday, November 13, 2010

OWh..Green Light

Malam tadi ku telefon ibunda ku di kampung halaman, bertanya khabar dan ingin memberi tahu bahawasanya adinda tidak pulang ke kampung untuk raya haji kali ini disebabkan tiada luangan masa untuk balik bercuti disebabkan kerja cuma dapat cuti sehari sahaja untuk hari raya haji tersebut.

Kebetulan pulak, bunda ku berkata beliau telah mendapatkan no telefon bakal tunang ku...hehe rahsia. Katanya lagi "nah nie no telefonnya ********* try-try la call kew msg-msg kew"..hehee.

Daku pon terdiam seketika, omg nak call or msg bakal tunang yang selama ini tidak penah ku bertegur sapa apatah lagi berkata-kata dengan beliau.

Citer pasal bakal tunang ku nieh sudah lama sebenarnya, semenjak raya haritu lagi.. heboh gak la.. sampai kan sedara2 tanya " capik kao da tunang???" omg tergamam gan persoalan tersebut dari sudara ku..

kemudian sambungnye lagi, " tue cincin tunang ker? " damn~ dah la aku baru jer beli cincin nieh sebelum balik raya tersebut dah kena cop cincin tunang...hehe.

Sambung kembali... ibunda ku berkata " ibunda bakal tunang ku itu telah pon bagi green light kepada ku"
omg.. tetibe rase macam terharu jer...hehe. Kemudian ibunda pon berkata lagi " Try-try la" owh damn~
Ku pon berkata.. segan gler dah la tak berkenalan nie nak kacau-kacau by sms pulak ( ini bukan prinsip aku ).

Habis percakapan tersebut ibunda pon meletakkan telefon... tutttt~~

Tetiba aku terfikir sejenak... damn~ nak try mcmner nieh name dak tue pon tak tahu...hehe. Kemudian ku pon sms kepada ibunda untuk bertanyakan nama gerangan bakal tunang ku. Tak lama kemudian ibunda pon telefon semula dan memberitahu " nama gerangan tersebut tuuuutttt bt tuuttttt , cube la try cari "... hehe.

Katanya lagi, " bakal tunang ku tue tahu yg adinda nie masuk PALAPES ".. damn~ haaaa... itu maknanye dye msti tahu and pernah tengok fesbuk ku... Ini bermakna pencarian harus dilakukan di fesbuk " search and add " hehe... =P

4 comments:

Benrauf 2.0 said...

kalau dah Mak carikan kompem terbaek punyerrr.

Tyra Hanim said...

cari jangan tak cari! (=

syuhada_jamari said...

tahniah2...hehehee

zach6096 said...

oit....hahahaha...welkam 2 de kelab...aku pon mak aku carikan...cuma nasihat aku, be yourself...no selindung2....